Taiwan reis 2015 deel 3

Haha dat klinkt niet zo spannend, maar mijn dag was ook niet heel spannend. We moesten vooral lang in de bus en daarna in de trein en nu hebben we een soort tussenstop. Morgen zijn we voor twee nachten in de op twee na grootste stad van Taiwan en we hebben daar een eigen appartement wat zeker relaxed is.

Ze hebben wel wat slims hier trouwens. Ze hadden veel bedrijven die geen belastingen aangaven; daarom hebben ze op bonnetjes speciale codes gezet waarmee je geld kunt verdienen. Daardoor vragen klanten altijd om een bonnetje waardoor ze wel belastingen moeten aangeven.

IMG_0011

Wat nog wel grappig is, is dat er hier overal Nederlandse vlaggen zijn. Ooit waren er hier Nederlandse forten. Met een bejaarde man in de MacDonals hadden we het hier nog uitgebreid over; zijn dochter gaat in Bremen studeren en zelf woont hij in de VS. Lange verhalen haha maar hij kon voor een Chinees best wel goed Engels.

Ik denk dat ik nog nooit zo hoog geslapen heb; ons appartement is op de 39e verdieping in een torenflat vlakbij één van de hoogste gebouwen van de wereld. Tegenover ons is een grote mall met een bioscoop en een food court met meer dan 30 restaurant… kortom, de perfecte locatie en eindelijk heb ik weer eens genoten van wat Westers voedsel.

IMG_0043

Gisteren gingen we naar een groot park omringd met tempels; deze plek was eigenlijk best wel humoristisch. Naast bejaarde die er aan het playbacken waren (en vreselijk slecht zijn wat het extra grappig maakt) kan je er ook vele tempels vinden; deze zouden echter niet misstaan in een pretpark.

Sommige tempels ga je bijvoorbeeld binnen door in een grote draak of tijger te lopen. Andere tempels bestaan uit een groot apart beeld, een beetje zoals die trol bij de Fata Morgana. Sommige tempels hebben een soort arcade games en bij andere wordt allerlei muziek afgespeeld; kortom heel anders dan de wat serieuzere kerken hier. Buiten een tempel stond ook een soort automaat met een zingende kip waar ik voor 50 Taiwanese doller de kip een ei heb laten liggen. Wat erin zit? Dat is nog steeds een verrassing haha..

Vandaag gingen we naar de dierentuin. dit koste maar 30 Taiwanese dollar wat neerkomt op één euro. Alles is hier echt spotgoedkoop! De dierentuin zelf was erg mooi; ze hadden veel dieren en we waren nagenoeg de enige gasten. Het leukst was een vogelgedeelte alwaar je echt in een soort open lucht kooi tussen de volgens kon rondlopen.

IMG_0034Na twee dagen aan het strand was het weer tijd om verder te gaan…

In de bus zat een groep Chinezen die overal honderden foto’s van maakten. We vonden het wat saai, maar zitten nu lekker in onze Hello Kitty kamer te genieten van de rust haha. Morgen gaan we een soort tour maken door het nationale park.