Taiwan reis 2015 deel 1

Aan de hand van mailfragmenten & teksten kan je hier zien wat we allemaal hebben meegemaakt in Taiwan, enjoy!

Gisteren nadat ik geland was, gingen we meteen de stad in. Daniel trakteerde me op allerlei Chinese lekkernijen op de lokale nachtmarkt; ik heb bijvoorbeeld eendeneieren gegeten wat verrassend lekker was! Wel was ik kapot, echt kapot, dus na een warm bubbelbad met discolampen ging ik lekker slapen.

IMG_0004

Ik had een vage droom met een plot waarin ik een crimineel opspoorde, maar door de wekker werd ik abrupt wakker. Na een lekker uitgebreid ontbijt hebben we een fiets gehaald (dit kan hier gewoon met een soort OV kaart voor iets van 12 eurocent haha) en gingen we rondtouren.

Eerst bezochten we een memorial van een beroemde dictator hier. Daarna gingen we naar het op vier na hoogte gebouw van de wereld, Taipei 101, die we ook bij de Eifeltoren bovenin zaten. Ze hadden er echt een über moderne lift die 1000 meter per minuut ging dus we waren echt binnen een minuut al boven; het uitzicht was mooi en ze verkochten allemaal veel te dure souvenirs (tiendduizenden euro’s soms!) dus dat is hem niet geworden.

Daarna gingen we nog op avontuur in de jungle, het is hier subtropisch warm dus het werd een kleverige bedoeling. we beklommen een berg en die was echt honderden meters hoog, maar je hoorde overal vreemde geluiden en je zag ook allerlei vogels; het was echt net zoals Jungel Book haha.


Vandaag hadden we een soort tussenstop. Eerst alle spullen pakken en langs bij de dorm van Daniel wat echt een grote rotzooi was; 4 jongens sliepen daar op een paar vierkante meter (je droomslaapplek hahaha) en toen we rond 11 uur binnen kwamen maakte we een Koreaan wakker die nog lag te slapen.

Ik merk echt dat de taal wel een barrière is, ik kan met niemand echt communiceren hier. Verder dan een knikje hier en een lachje daar kom ik vaak niet en ook bijna alle teksten zijn in het Chinees. De talenkennis van Daniel komt dus goed van pas.

Met de kogeltrein (een soort TGV) kwamen we snel aan bij het VIP hotel (dat zijn wij natuurlijk 😉 in Taichung. Er is hier weinig te doen dus we liepen vooral wat rond; we zijn hier om over te stappen richting een groot meer om daar te fietsen.

IMG_0015

Het grootste deel van de tijd zaten we in een park; hier huurde we een roeibootje waarbij we tussen de romantische stelltjes zaten. Onze missie? Dwarszitten. We gingen steeds doen alsof we het niet begrepen en daardoor steeds plotseling voor ze uitkwamen waardoor hun romantische midagjes toch wat spannender werden haha, Daniel speelde de rol wat te goed met zijn geschreeuw (hij was bang dat we zonken) en dat trok wel wat publiek op de brug.

Later vielen we in slaap in het park om wakker te worden van gillende schoolmeisjes. Alhoewel ze op de uni zaten huppelde en rende ze rond en ze deden aparte tikspelletjes. In de avond hebben we gewoon wat rondgelopen en gekeken naar een optreden van een soort Taiwanese band, nu weer in het hotel en lekker uitrusten.