Een appartement kopen wanneer je jong bent..

Natuurlijk, ik heb de afgelopen tijd weer de nodige random stuff meegemaakt.. zo heb ik voor het eerst geld vergokt in een casino (DIKKE WINST!), heb ik een meisje ontmoet die oranje werd doordat ze teveel mandarijnen eet en die nu cold Turkey aan het afkicken is, zat ik in het publiek met SIB bij het oh zo spannende Buitenhof waarbij ik halverwege moest lachen om de niet matchende, paarse en oranje sokken van de voorzitter van de EU en waarbij ik bij de credits omdat ik dacht dat ik niet meer in beeld was me uitgebreid aan het uitrekken was… net toen de beste man omriep kom ook eens leuk een uitzending bijwonen.

Kortom, genoeg leuke dingen, maar de focus lag de afgelopen tijd toch echt op het kopen van een appartement in Amsterdam. Heemskerk is een prima plek om te wonen, de duinen zijn dichtbij.. maar het is er ook behoorlijk saai. Elke avond een uur met de trein heen en weer voor wat vermaak is ook niet alles en daarom ben ik sinds september op zoek naar een appartement in Amsterdam.

Zo lang? Ja, zo lang! Doordat ik slechts 19 jaar oud ben is het extreem lastig om een bank te vinden die je een hypotheek wilt verstrekken. Sowieso moest ik wachten tot eind april totdat ik mijn belastingaangifte eindelijk kon indienen, maar ook dan is het behoorlijk lastig om ergens binnen te komen.

Toen ik voor het eerst een bank binnenliep en om informatie vroeg rondom hypotheken vroeg de vrouw achter de balie heel verrast, maar waarom? Ik zei om een appartement te komen, natuurlijk! Ze dacht zeker dat ik voor een spreekbeurt kwam of zoiets 😀

In ieder geval.. wanneer je langs banken gaat, jong bent en ondernemer bent.. be prepared to get rejected! Bij iedere bank kwam ik tegenover een skeptische bankier te zitten die in gesloten houding me aankeek met een blik van jaja jongetje, wat doe jij hier?

Gelukkig zijn de jaarcijfers vrij goed en na lange pitches werden sommige bankiers gelukkig wat meegaander. Uiteindelijk lijkt het erop dat zowel de ING als de ABN Amro een hypotheek willen verstrekken, dus dat gaat de goede kant op! Ik heb net een werkstukje ingeleverd met de titel waarom het voor de ING Bank verstandig is om Alex Mostert een hypotheek te verstrekken,

Het zoeken naar een goede woning is overigens in Amsterdam best lastig: soms maak je een afspraak en dan is de woning al verkocht voordat je hem komt bezichtigen. Ik plaatste ook een bod op een appartement dichtbij het Vondelpark, maar daar bood iemand ruim €20.000 (!) boven de vraagprijs.

2 maanden geleden ontdekte ik echter een leuk appartement in de Vrolikstraat vlakbij Artis, 3 slaapkamers gelegen in een goede, rustige buurt maar toch vlakbij het centrum; perfect! Na harde onderhandelingen ben ik nu op papier de eigenaar van het appartement, wanneer de financiering 100% rond is komt er een housewarming in September na alle verbouwingen.

Kortom, een appartement kopen is veel gedoe.. maar het is uiteindelijk zeker de moeite waard! En dat appartement in de Vrolikstraat, daar word ik wel vrolijk van!

vrolikstraat