Vragen die je altijd krijgt als jonge ondernemer

De laatste tijd heb ik veel evenementen bezocht waar ik de gekste dingen heb meegemaakt. Van chique beleggingscursussen op het beursplein tot de meest gekke en bizarre congressen alwaar er tussen de serieuzere investeringsonderwerpen met plezier gedanst wordt door jong en oud.

De gemiddelde leeftijd ligt bij dit soort evenementen toch wat hoger (zelf ben ik nu 18), en daardoor krijg je nogal eens een lijstje standaard vragen, laat ik die nu voor eens en voor altijd beantwoorden (-:

1. Hoe ben je begonnen, toen ik zo jong was had ik andere plannen? – Veel mensen verwachten hierop een heel bijzonder diepgaand antwoord, maar die is er eigenlijk niet (-; Ik ben begonnen omdat ik het A) leuk vind en B) ik wat geld wilde verdienen. Gelukkig zijn A en B nog steeds van toepassing.

2. Heb je dan nog wel vrije tijd? Dat is nou juist het mooie van ondernemen, niemand bepaalt wat je moet doen. Het antwoord is dus ja, ik heb precies zo veel of precies zo weinig vrije tijd als ik zelf wil.

3. Moet je dan heel slim zijn? Krijg ik ook heel vaak te horen, maar ik ben het levende bewijs dat dat niet zo is haha (-; Ik ben een ramp in rekenvakken en ik heb een hekel aan het leren van talen. Wat je wel nodig moet hebben is een bepaalde drive, je moet iets zo leuk vinden dat je er een onderneming omheen wilt bouwen.

4. Vind je het nog wel leuk, ondernemen? Is dat niet heel saai zo met de computer? Nee, ik vind het heel stom, daarom ben ik er mee bezig. Haha, ook zo aparte vraag of je iets vrijwillig doet terwijl je het stom vindt… Tuurlijk zijn er ook vervelende dingen te vinden, ik haat administratie, belastingen, mensen die niet betalen, saai routinewerk.. maar zolang de goede kanten van het ”werk” opwegen tegen de slechte kanten hoor je mij niet klagen.

5. Wat ga je in de toekomst doen? Veel mensen verwachten op deze vraag een erg uitgebreid, uitgedacht antwoord. Tuurlijk, ik denk er wel eens over na. Misschien wil ik een groter bedrijf, misschien wil ik president worden of de maan bezoeken of misschien wil ik wel de wereld rondreizen. Het voordeel van jong zijn is dat je dit nog niet hoeft te weten en dat je lekker kan doen en proberen wat je wilt (-; Maar dat rondreizen van de wereld komt dit jaar wel goed gelukkig…

grappig_congres

Voorbeeld van een ”bizar” maar ”leerzaam” congres: het UWC

serieus congres

Een wat serieuzer ”in pak” congres