Smog… smog en nog eens smog

Dag 17 Nanjing – Tianjin

Na een treinreis van ongeveer 3,5 uur kwamen we aan in Tianjin een plaats vlakbij Beijing met zo’n tien miljoen inwoners. Het viel ons meteen op dat het er nogal mistig was; er hing een soort sombere grijze mist wat waarschijnlijk smog was veroorzaakt door de fabrieken die heel tactisch tussen de woonijken zijn geplaatst.

P1030653

In Tianjin maakte we ons meest nuttige taxiritje tot nu toe: volgens het FX Hotel moesten we naar East Tianjin Station en we waren bij Tianjin central station. Onze taxichauffeur had geen idee waar dat ligt en een agent die er vervolgens bijkwam ook niet. Wij besloten daarom maar om het hotel te bellen zodat ze hem konden helpen, uiteindelijk bleek het gewoon om de oost uitgang van het station te gaan en de chauffeur reed ons naar de andere kant van het station… faal…

De rest van de dag wandeleden we wat rond in Tianjin wat voor de rest geen wereldstad is. Er zijn verschillende concessiewijken te vinden en in de nacht worden de straten mooi verlicht. Na wat drankjes in een Engelse pub gingen we weer terug naar het hotel waar ik op de 21e verdieping een luxe kamer had, met een lekker zacht matras.

Morgen gaan we verder door naar Beijing (half uurtje met de trein) en eindigen we onze reis waar deze oorspronkelijk begonnen is.